fbpx

Ce alegem? Rulouri exterioare suprapuse sau aplicate ? Principalul rol al rulourilor este acela de a controla lumina naturala care intra in camera. De asemenea pot oferi si o protectie termica si fonica a locuintei.

Exista chiar un studiu despe eficienta folosirii rulourilor. Astfel s-a demonstrat ca folosirea lor pe timp de iarna reduce consumul de energie termica cu aproximativ 10%, iar pe timp de vara chiar poate inlocui sistemul de aer conditionat .

Rulouri exterioare suprapuse sau aplicate

Rulouri exterioare suprapuse sau aplicate

Principalele beneficii :

  • Control al luminii in incapere
  • Control al caldurii : Impiedica caldura excesiva vara si previne pierderea caldurii pe timp de iarna
  • Ofera o siguranta suplimentara impotriva tentativelor de patrundere prin efractie
  • Intimitate maxima

Rulourile prezentate aici sunt de doua feluri : rulouri exterioare suprapuse sau aplicate. Din punct de vedere al materialului folosit rulourile pot fi din PVC sau aluminiu.

Clar o eficienta mai buna o au rulourile din aluminiu, avand o rezistenta mai mare in timp si oferind o protectie mai sporita a locuintei fata de cele din PVC.

Rulourile exterioare aplicate

Rulourile aplicate se monteaza pe exteriorul tamplarie PVC deja instalata.Din aceasta cauza acest tip de rulou este mai des folosit , fiindca majoritatea clientilor opteaza pentru instalarea rulouri dupa ce s-a montat deja tamplaria PVC la casa.

Rulourile sunt realizate cu lamele din aluminiu umplute cu spuma poliuretanica. Actionarea poate fi electrica, cu telecomanda, sau manuala, prin panglica, snur sau manivela. Caseta exterioara poate sa fie ovala sau tesita la un unghi de 45 grade. Lamela terminala este din aluminiu cu garnitura din cauciuc. Rulourile sunt disponibile intr-o gama larga de culori, foarte identica cu cea a tamplariei PVC.

Rulourile exterioare suprapuse

Rulourile suprapuse sunt rulourile care se monteaza odata cu tamplaria . Este recomandat folosirea acestor rulouri atunci cand clientul nu are inca montata tamplaria PVC la casa sau se doreste schimbarea acesteia.

Caseta ruloului suprapus este montata in interior. Controlul acestui tip de rulou se poate face manual sau electric. Ca si precedentul rulou si cel suprapus este disponibil in mai multe culori, fiind recomandata aceeasi culoare ca si cea a tamplariei.

Un accesoriu foarte util in tara noastra il reprezinta plasele de insecte. Odata ce ati montat rulourile la ferestre, nu se mai pot instala plase de insecte standard, pe balamale. Se foloseste plasa de insecte de tip rulou.

 

Galerie foto

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.